Senaste inläggen

Av Evelina - 16 oktober 2017 13:27

Kanske en ny familjemedlem vi får se

Av Evelina - 16 oktober 2017 13:09

Solsken åh fint väder men svårt att njuta när man mår ?piss? de har efter mitt önskemål ändrat så gott de kan till eftermiddagar då jag är nattmänniska och har svårt komma upp på morgonen . Jag har mina trevliga morgonrutiner ge vår älsklingkatter frukost , se verkligen fy på mig morgon cigg , undertiden är kaffet klart. Tar mitt kaffe sätter på en serie och myser med vår en katt shadow . Underbar morgonrutin så hinner jag i lugn och ro. Och nu när man e tvungen att äta massa mediciner så hinner även dom börja verka.
Jag är ju bara inne på min andra vecka och mår jag så här dåligt nu hur ska det då bli vecka 3 då de säger man mår sämre?!

Av Evelina - 14 oktober 2017 15:18

Det är lördag och jag har inga behandlingar skönt få bara vara faktiskt . Men jag hade hopp om att jag skulle må lite bättre. Men jag har extremt ont i nedre delen an magen förmodligen där tumören sitter. Illamående lite yr vill helst bara ligga i sängen men, vilket jag gör just nu. Men jag har massor jag vill göra mest småsaker men orken finns inte . Kommer berätta lite mer om tumören vid senare tillfälle då jag frågade läkaren hur länge jag kan haft den , i flera år fick jag som svar; den 4,5 cm så den är stor. Men som tur är så har det inte spridit sig än . Nu tänkte jag försöka vila för att sedan få lite ork till att göra något. Kram från mig till er hoppas ni får en underbar dag och ta vara på varje sekund man vet aldrig vad som väntar runt hörnet. Gör något glag varje dag , håll upp en dörr, önska en bra dag , säg hej till en främling ! Det blir positiv energi för både dig och den andra personen. Det är något jag gjort i större delen av mitt liv och nu lite extra och det fungerar man får såmycket tillbaka.
Ni får mer än gärna ställa mig massa frågor så får jag lite mer att fokusera på . Berätta hur det är som anhörig , sjuk eller bara orolig. Må så gott nu kramis ?

Dålig bilden blev . Avskyr lägga ut bilder när ja är osminkad men men

Av Evelina - 13 oktober 2017 10:17

Det är jobbigt med tidiga mornar när man är van vid att jobba natt . Så det är en plåga stiga upp varje morgon så idag ska jag få mitt nya schema för nästa vecka . Så hoppas det kommer bli lite senare då jag önskade det. Strålbehandlingen gör inte ont men mm blir så sjukt trött efteråt man orkar knappt hålla ögonen öppna , trist när man vill göra saker som man får skjuta på hur viktig dom än är. Nu är jag framme . Ha det gott hoppas ni får en underbar dag ! Kram Evelina

[Bild]

Av Evelina - 12 oktober 2017 08:37

Idag är det ännu en tidig morgon för strålbehandling , men så här ser den ut . Man får ha på sig sin egen tröja även bh n på sig, iaf i mitt fall då jag har cancer en stor tumör på livmodertappen på en 4,5 cm. Man får klä av sig byxor och trosor och får en liten lapp som min sköterska kallar fikonlövet lite roligt tycker jag. Så får man ligga där och de har markerat med små tatuerings prickar en på varje sida och en i mitten lite över?musen? sen markerar de med spritpenna så det blir exakt. Så rättar de till ?rumpan? så det blir exakt där de ska stråla , så sätter dom i gång normalt tar de två röntgenbilder sen strålningen som tar ca. 5 min. ( i mitt fall). Sen är det klart . Innan man går in ska man gå på toa. Man får äta och dricka som vanligt innan och ta sina mediciner. Vill ge er så mycket information som möjligt både de nyfikna , anhöringa,vänner och till de som får det tråkiga beslutet , tumör,cancer . Jag kommer så gott jag orkar uppdatera så ofta jag orkar men jag har önskan om att det blir varje dag. Igår när jag kom hem låg jag bara i stark migrän och lite illamående, min aptit var lite sämre än dagen innan fick min första cytostatika behandling igår. Kommer visa det vid senare tillfälle. Kram till er alla

Av Evelina - 11 oktober 2017 16:08

Varning för otäcka bilder för nålrädda

Första cellgiftbehandlingen !
Var tvungen gå upp kl .05,30 skylla ta ett gäng mediciner för illamående och det var många kan jag säga. Dagen började inte så bra huvudvärk och illamående fick inte i mig mer än kaffe och lite vatten. Tog med mig proviva och lite extra dricka och köttfärssås med spagetti som min dotter hade gjort. Väl på sjukhuset fick jag cellgifter och koksaltlösning i dropp det tog 6 timmar . Man skulle dricka mycket och skriva upp på vätskelista och urinlista hur mycket . Och väga sig före och efter. Hade gått upp ett kilo men det beror på vätska så fick med mig furix som är medicin för att få ut extra vätska i kroppen som jag skulle ta en i kväll och en i morgon. När jag äntligen var klar så var det dax för strålbehandling . Just nu är jag äntligen på väg hem men det tar ju en timme , mår lite illa och har migränhuvudvärk så vill bara komma hem men det går segt i köerna, plus samåkning med Sjukresa. ??

Av Evelina - 9 oktober 2017 09:28

 


Sitter i taxin på väg till första behandlingen. Tankarna om vad som ska hända springet omkring som en yr höna. Jag vet ju inte riktigt hur det går till , om det kommer göra ont eller hur jag kommer att må. Oron stiger ju närmare jag kommer sjukhuset . Jag vet att jag ska börja med blodprov och sen ska jag göra min första strålbehandling . Tänk om de kunde ståla mig 7 veckor i framtiden och de kunde säga : nu är du frisk! Det skulle vara drömmen om det gick att göra så. Men än så länge kan vi inte resa i tiden tyvärr. Sen det jag är verkligen orolig för att de ska sätta in en piccline ( det är en infart som ska sitta kvar så man slipper bli stucken varje gång) . Ska jag vara helt ärlig så har jag nålsticksfobi och bara tanken på att den ska sitta kvar under hela behandlingstiden ca7 veckor, så tycker jag att det är rent av bara äckligt. Bara veta att den sitter i en artär dygnet runt får mig att må illa. Men jag ska pröva får tuffa till mig lite och hoppas det kommer gå bra. Nu är jag snart framme så håll tummarna för mig att det kommer gå bra idag. Tack för ert stöd är väldigt tacksam för det. Men jag är också lyckligt lottad som har min underbara dotter med mig som stöd till sjukhuset. Det är skönt för när jag känner det blir för mycket information så lyssnar hon och kan säga om jag missar någon information. Okej , många djupa andetag och var tvungen ta en lugnande tablett i morse så nu ska jag kliva in på sjukhuset. Håll tummarna så återkommer jag om hur dagen har varit.


Av Evelina - 19 september 2017 15:00

När vi var på sjukhuset smet min dotter i väg och köpte de godaste bullarna man kan tänka sig. Så på kvällen fick jag en god kopp te med guldkant och en kanelbulle. Tänk att en vanlig kanelbulle kan smaka så gott. Man uppskattar de små sakerna som man i vanliga fall inte kanske tänker på .... gör någon glad idag det kan betyda allt för den andra personen. Hoppas ni får en bra dag kram till er alla!

Presentation


Hej! Jag heter Evelina har persic kommit i medelåldern . Älskar livet , gillar och jobba , umgår med mina bar. Fick ett hemskt besked att jag har en tumör. Som jag gärna vill dela med mig om hur det hänt och vad som händer när man får det beskedet.

All Donering är välkommen

  All doneringar är välkomna 

Stöd Cancer du med alla donationer är välkomna!

Tack så mycket för du räddar liv! 

 

 Swish'a till 0738902265 

 

Mailar ni mig en adress kommer jag skicka en present till alla er som donerar som Tack. Jag vill även säga att jag är med i en studie så man i framtiden ska kunna upptäcka cancer mycket tidigare , vid tex ett blodprov. Jag vill att något gott ska komma ur denna hemska upplevelse . Så ber er donera så vi kommer framåt i denna hemska sjukdom . Jag gör allt jag kan för alla som får denna hemska sjukdom. Tackar av hlea mitt hjärta och må så gott, lev väl, Gör någon glad varje dag!

 

 

Fråga mig

0 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Dela med er, fråga eller bara skriv något

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2018
>>>

Länkar

RSS

Besöksstatistik

My heart it

Vill du hjälpa till ?

Swish

Här kan du hjälpa till du som verkligen känner att du vill göra en förändring för cancer . 

 

Swisha till 0738902265 .

 

Vi är många människor i världen och om vi alla hjälper till ska vi nog kunna bota cancer helt så småning om , vi har redan kommit långt men vi har lång väg kvar. Donera genom swish ge ditt bidrag för en bättre värld för oss och våra barn . Mitt bidrag kom genom min cancer fick ett unikt tillfälle och vara med som studieperson . Och det känns så bra kunna göra något gott som kan förändra mycket i forskningen. Må så gott Och tackar alla för ni läser min blogg. Kram


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se